Lára frá Upp á Fjalli (26 november 2016 overleden)

 

lara

Lára frá Upp á Fjalli

In April 2015 is Lára frá Upp á Fjalli vanuit Zuid-Frankrijk naar Nederland (terug) gekomen. Inmiddels een 17 jarige IJslandse merrie, nooit in het echt gezien, vanaf de foto en door goed contact met de eigenaar gekocht. Het was een grote omslag voor haar. Lichamelijk als wel mentaal. Elk paard willen aanvliegen naar de nek met de tanden bloot. Nog nooit had ik een paard zo heftig op andere paarden zien afvliegen en toch had ik het vertrouwen dat het goed zou komen. Ze liet zich nl heel makkelijk door mij vertellen dat het echt niet nodig was om zo te reageren. Omdat ze vlak voor het weideseizoen kwam, kon ze mooi van het moment dat het weideseizoen begon in mijn inmiddels hele stabiele kudde geplaatst worden.

Aanvankelijk vond ze het moeilijk en moest zij op haar manier wel eens eentje weg jagen. Hele zomer heb ik alleen zo nu en dan gekeken naar haar, maar voor de rest niets van haar gevraagd. Zij mocht eerst weer lekker paard leren zijn in een kudde. Een kudde die haar ook wilt beschermen. Inmiddels is haar plaats tijdens het grazen  in het weiland veranderd van aan de rand staan, naar veilig tussen de rest staan. Haar eigen ding mogen doen, maar ook even kroelen met een ander paard.

In augustus 2016 is zij met mij meeverhuisd naar een eigen plek met genoeg land en het mogen leven in een uitdagende omgeving. Nog meer opende de ogen van Lara als paard mogen zijn en had zij een vriend in de kudde.

Helaas is Lara, tijdens mijn vakantie op Lanzerote, door een aanrijding met een auto overleden en zal ik nooit weten wat er daadwerkelijk is gebeurd.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.