Therapieën voor het paard

Welkom op dit deel van de website  Het Lichtvoetige Paard

Doordat een training van het paard niet alleen werkt, maar een factor is in het geheel ben ik in september 2017 begonnen; na het zien van de effecten van cranio sacraal therapie bij mijn paarden; aan een jaar intensieve opleiding bij Praktijk Natuurlijk van Ilze Merrebach. Dit met de insteek om mijn 5 kanjers te kunnen behandelen/onderhouden zodat zij lekker in hun vel zitten. Nu mag ik mijzelf sinds 1 oktober 2018 tot Cranio Sacraal Therapeut voor paarden benoemen en vind ik het leuk om naast mijn paarden ook paarden van anderen te mogen behandelen.

Ook heb ik in 2017/2018 een 3 daagse workshop acupressuur voor paarden waardoor ik de acupressuurpunten, die behandeld zijn tijdens de workshop, ook mag toepassen op paarden.

Hetzelfde geldt voor Guasha versterkende behandeling. Deze heb ik met behalen van een certificaat op 16 september 2018 gevolgd.

Deze 3 mooie technieken sluiten op elkaar aan dan wel dat zij elkaar op sommige vlakken overlappen. Dit maakt dat een combinatie van deze 3 technieken een sterke verandering mentaal als wel lichamelijk bij een paard teweeg kunnen brengen. Het kan zijn dat niet geziene “gebreken” in ene goed aan het licht komen en vandaar uit verder gekeken kan worden welke stappen er nodig zijn voor een blij paard. Ook kan het zijn dat de geziene “gebreken” opgelost worden, omdat de blokkades die de “gebreken” aan het licht brachten opgelost worden bij een behandeling.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.