Guasha: Versterkende behandeling voor paard en mens

Guasha is een van de zovele schraaptechnieken die afkomstig uit Zuidoost-Azië. Deze techniek is al meer dan tweeduizend jaar oud. Er zijn geschriften gevonden dat 200 jaar voor Christus al liet zien dat mensen werden behandeld met een schraaptechniek.

Guasha is gaat om het verwijderen van afvalstoffen uit ons lichaam en het tot stand brengen van een betere doorstroming Chi en bloed.

Met de speciale Guashasteen worden banen op de huid gemaakt waardoor de doorbloeding geactiveerd wordt.Is er gezond bindweefsel dan blijft de huid mooi roze en is het een weldadig gevoel. Zijn er blokkades en zit het bindweefsel vol met afvalstoffen dan kan er een diepere kleur rood (soms ook wel zwart ogend) onder de huid ontstaan. Dit noemen ze de Sha. Door het vacuum effect van het maken van de banen met de steen gaan de broze wanden ,van de kleine haarvaatjes die vervuild zijn, stuk. Dit kan wat gevoelig aanvoelen maar de behandeling wordt dan aangepast zodat het niet pijnlijk wordt. Zijn na een paar behandelingen de haarvaatjes en bloedvaten weer schoon dan ontstaat er weer alleen een mooie roze huid. Ook kan de huid op sommige plekken juist wit blijven, hier is bijna helemaal geen doorbloeding meer. Door de Guashatechniek kan deze weer terug komen zodat de cellen weer voeding krijgen, kunnen afvoeren en er weer herstel plaatsvindt. 

Tijdens de versterkende behandeling worden enkele banen behandeld voor het paard omtrent onderhoud. Is er een gehele behandeling voor klachten nodig dan is het handig een Guasha Therapeut voor paarden te benaderen. De behandeling die ik kan geven is dan niet voldoende.

Bij het zien en uitvoeren van deze behandeling ben ik tot de conclusie gekomen dat de paarden die dagelijks op de juiste manier goed gepoetst worden onbewust al een versterkende behandeling krijgen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.