Dual Aktivierung

Dual-Aktivierung is hersengymnastiek voor paarden. Ontwikkeld door Michael Geitner.

Het mooie van deze trainingsmethode is dat het heel intensief is. Niet alleen gericht op het lichaamsbalans van het paard, maar voornamelijk op het mentale balans van het paard door oogcoördinatie en de hersenen te trainen. Het is een creatieve en effectieve trainingsmethode met als verbetering voor de spieropbouw en bewegingscoördinatie van paarden.

De kleuren blauw en geel zijn de enige kleuren die door het paard gezien worden. De rest is een grijs gebied. Door gelijktijdige links-rechts impulsen te geven, ontstaan uit de kleuren blauw en geel, gaat het paard de informatie sneller opnemen, verwerken en heeft het als resultaat dat het paard zelfverzekerder wordt.

Doordat Dual Aktivierung is ingesteld op de bewegingscoördinatie van het paard dmv pionnen en “balken” van schuimrubber in de kleuren, kan je tijdens het trainen van de hersenen ook het lichaam van het paard trainen. Hierdoor zal het paard bewuster worden van zijn linker- en rechterkant en tegelijkertijd zijn voor- en achterhand.

Balans en coördinatie beginnen in het paardenhoofd volgens deze trainingsmethode.

Dual aktivierung 2 dual_aktivierung-01 Dual aktivierung 3

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.