Natural Horsemanship

Natural Horsemanship betekent letterlijk vertaald ‘natuurlijke band tussen mens en paard’. Maar wat is zo’n natuurlijke band dan? En kan een band als deze wel volledig natuurlijk zijn wanneer je kijkt naar “the circel of life” waar het paard als wel de mens staat.

Bij Het Lichtvoetige paard kun je dit opvatten als de band die je gecreëerd hebt door wederzijds begrip en vertrouwen, een band die ‘natuurlijk’ ontstaat. Zonder pijn en angsten. Het begrip en vertrouwen kan alleen ontstaan alleen als je elkaar verstaat/begrijpt. Dus dezelfde taal spreekt. De paarden kunnen tot op bepaalde hoogte onze ‘taal’ leren, denk hierbij aan jouw stem en aangeleerde reacties op jouw hulpen met rust en geduld. Nederlands verstaat een paard niet waardoor wij als mens moeten gaan kijken naar een andere vorm van taal. LICHAAMSTAAL. Naast het gebruik van lichaamstaal is het nodig ook kennis te hebben hoe het paard vanuit de natuur heeft geleerd te begrijpen qua lichaamstaal, zodat je weet hoe en wat je overbrengt naar het paard. Het jou er meer bewust van maken wat er gebeurd in jouw lichaam en hoe dat over te brengen aan het paard, met de juiste gedachte en energie. Lichaamstaal is nl altijd de onbewuste kant die aanwezig is.

Als je begrijpt hoe een paard denkt en leert, kun je dit gebruiken in jouw omgang met het paard, zodat je op een voor hem natuurlijke manier met hem communiceert. Het wederzijdse begrip en vertrouwen groeit door de duidelijke communicatie. Natuurlijke communicatie kun je toepassen in zowel grondwerk als rijden.

Voor mij is Klaus Ferdinand Hempfling een groot voorbeeld als het gaat om lichaamstaal en lichaamsenergie in de juiste combinatie naar het paard toe waardoor er een authentieke communicatie ontstaat.

klaus 1 klaus 2

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.